4/10/2007

Ei spesiell påske


I Cachoeira, en liten by to tima utfor Salvador, har vi tilbragt påska vårres. Det blei ei nokså intens og spennanes uke. Harfor det første gjennoført fotoeksamen, nåkka som i sæ sjøl va nokså spennanes og lærerikt. Bodde på et kloster som e gjort om til vertshus, utrulig nydelig og fredelig. Godt å kom sæ litt bort fra storbyen. Der va det sykt mange flaggermus som fløy i gangan, og ryktan ville ha det til at det spøka dær. Men vi så heldigvis ikke så mye til det...


Men det som va mæst spesielt va den religiøse delen av det hele. Æ har vært med på tre forskjellige påskefeiringa, både i den romersk-katolske kirka, i ei evangelisk-protestantisk kirke og i den afrikainspirerte religionen candomblè. I de to sistnevnte, som æ va med på iløpet av et døgn, fikk æ se x-antall menneska gå i transe. Det e rart når menneska rett forran dæ bærre dett ned rætt forran beinan dine og blir ligganes dær å rist, eller dansa rundt dæ i transe. Ganske spesielt, men en utrulig bra opplevelse. Anderledes.


I tillegg til dette har vi vært med på sirkus i byen. Brasiliansk sirkus e endel anderledes enn det æ har sett før. Men gøy va det, vi følte oss som små onga igjen. Vertfall heilt til den stakkars lille ponnyen kom på scena, blei piska rundt mens ungan skulle prøv å heng sæ rundt halsen hannes...stakkars liten.

En av de første dagan va æ og et par jenta på båttur nedover elva som renn gjennom byen. Fantastisk digg. (Linda sine bilda)
Disse bildan e av nån unga som va me på en tur æ gikk me ho Joseline, dama æ tokk bilda av til eksamen. To av de ungan hennes. De leka og kosa sæ i en liten bekk.Eksamen

Bildan under e de bildan æ har levert inn til fotoeksamen. Fulgte ei dame som heite Joseline Jò som e vældi aktiv i den evangelisk-protestantiske menigheta som æ skreiv litt om tidligere. Ho e ei fantastisk dame, men vanskelig å ta bilda av fordi ho e ganske sjenert. Blei godt kjent me ho etterhvert, nåkka som gjorde at æ kom vældi tett inn på ho, selv når ho deltok på møtet.

Bildan følg hennes påskeforberedelsa. Ho jobba mye frivillig for kirka, vaska, laga mat osv. Her vaska ho i elva rett ovenfor huset hennes. Påska e ei vældig viktig høytid for ho. De tre første bildan e fra forberedelsan, de to siste e fra langfredagsmøtet som æ va så heldig at æ fikk vær med på. Ganske anderledes enn den katolske kirka der dette e den triste dagen til ettertanke. Her va hendern løfta og lovsangen ble songe med stor innlevelse.
10 kommentarer:

Anonym sa...

Astri min! Det var mange fine bilda! Det var veldig fint av deg det store, akkurat sånn du er:D Jeg savner deg masse masse masse!!!! Stor smask! Jeg skal klemme deg flat når du kommer hjem!

Mette sa...

Hei!! så bra e bilda!! sekker på at du som vanli får høgeste karakter:p no e d heilt sekkert at vi bi å fløtt t new york...:) smask

Anonym sa...

Hei ASTRI!!! Sorry at jeg ikke kommenterer litt mere.. men må gjøre det på jobb fordi pcen min er blitt helt mongo i forhold til blogging! Sykt drit. men vi har jo facebook da:)
Hvordan går det med deg? Du er så veldig flink til å ta bilder syns jeg:) tror du må kurse meg når du kommer hjem:) noe nytt? nye gutta? sykdomma? venna? når e d du kommer? Gleder meg! STOOOR KLEM

GardGG sa...

Hei Astri:) Virka som du he d bra der borte, men ej gler mej til du kjem heim igjenn...
Forresten: Ej lånte sykkellåsen din, då du stakk til utlanda. Huska du koda? Send svar på sms, viss du huska den, for ej he fått mej sykkel:)Hels ne Karen so mykje

Unknown sa...

Å så bra - æ tenkte at du kanskje hadde fått tid til å legg ut nokka i no. Det va så fint når du ringte. Takk. Savna dæ, og gleda mæ til du kommer hjem. I mellomtida ser det ut som du har det bra :)
klæm

Anonym sa...

heisann søster!
så arti me oppdatering... veldi fine bilda, å d virka som om du opplev mye fantastisk der nede. gleda mæ til du kommer tilbake. æ e tilbake i bergen no me eksamenslesing for alle (i alle fall de fleste) pengan...
klem bror

Kamilla sa...

Astri=)
Fiiine bilder, og reportasjen ble knall! Savner deg roomie, where are you?? syns du skal bli med på tur imorgen jeg. Du er mædium pluss girl!

Anonym sa...

Hei tynius! Æ å ho mamma sitt her i Nysofan på kjøkkene, Æ e syk å ho mamma ønka.. ! Håpa du har d fint, virka sånn =) Fiiine bilda, du e så flink !!!
Stoor klem fra mamsen å den minste tyniusn..

Marte sa...

Hei kjære Astri! Så flink du er:) Gleder meg til å se deg igjen! Håper du blir litt i Oslo før du drar videre! Klem:)

Anonym sa...

Hei Astri! Så spennanes! Fortsætt å kos de dar du e! Snakkes plutselig igjen vi! Stor klæm!